На Световния икономически форум в Давос (Швейцария) президентът на САЩ 

...
На Световния икономически форум в Давос (Швейцария) президентът на САЩ 
Коментари Харесай

Грета срещу Тръмп: близо ли е до победа?

На Световния стопански конгрес в Давос (Швейцария) президентът на САЩ  Доналд Тръмп и шведската актвистка Грета Тунберг влязоха в задочно спречкване. Пред политическите и стопански водачи и пред неправителствените деятели Тръмп жигосах " пророците на обречеността ", като прикани да бъдат отхвърлени " прогнозите за апокалипсис ". Въпреки че президентът на Съединени американски щати не се обърна непосредствено към Грета, която беше измежду публиката по време на изявлението му, стана ясно че то има за цел да провокира точно нея. 



" Тези хора подвигат доста звук, постоянно изискват едно и също нещо – абсолютна власт да преобладават, трансформират и управляват всеки аспект от нашия живот. "

Европейските страни би трябвало да се стремят към енергийна сигурност, счита той, а Съединени американски щати са подготвени да помогнат на своите съдружници да реализират тази цел. В същото време той акцентира, че сега страната му " създава петрол и газ повече от всяка друга страна в света ". Тръмп смята, че Америка процъфтява, а  " деятелите, които сигнализират " са наследници на гадателките, защото заплашват, че краят на света е близо, а това явно не е по този начин. 

 

All we have to do is stop breathing. https://t.co/5LyFi5uyD8
— Christopher Snowdon (@cjsnowdon) January 22, 2020
 

Грета беше посрещната задушевно от политическите водачи, като в типичния си провокативен жанр шведката съобщи от трибуната, че още преди година е декларирала това, което споделя и през днешния ден, а именно че  " къщата ни в момента гори " и ние сме " на прага на климатичен безпорядък ". Тунберг още веднъж разкритикува остро политиците и бизнес водачите за това, което по думите ѝ са непрекъснати " празни думи и обещания ". Тя акцентира, че  почти нищо не се е случило във връзка с климатичната рецесия, откогато е била част от Световния стопански конгрес през 2019 година, когато съумя да впечатли участниците с пламенната си тирада.

RT BBCWorld: Climate activist GretaThunberg calls on world leaders to stop " cheating and fiddling around with numbers " to meet climate targets, adding it is not enough to " plant trees in Africa, while... the Amazon is slaughtered at an infinitely higher … pic.twitter.com/w4vpd9fK9G
— Stuart Thomson (@Redpolitics) January 22, 2020
 

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че има вяра в околната среда и акцентира, че природата е доста значима за него. Това била и повода да се включи в самодейността на форума за засаждането на 1 трилион дървета през идващите 10 години. А Грета акцентира, че не се нуждаем от намаляване на излъчванията на парникови газове в атмосферата, а емисиите би трябвало да бъдат спрени напълно. Защото засаждането на нови дървета не е задоволително и не може да размени нито същинското смекчаване на климатичната рецесия, нито възобновяване на природата. 

" Не ви молим да лъжете и да подправяте данните, или да компенсирате за изхвърляните излъчвания, като просто плащате на някой да засади дървета в Африка, до момента в който Амазония се изсича. "

Според Грета това, че Съединени американски щати напуснаха Парижкото съглашение, е в действителност обезпокоително, само че още по-тревожно е, че ангажиментите на това съглашение не се съблюдават от тези, които са част от него. 

 
Кои са най-влиятелните дами в света?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР